Cluppie Compleet

Twee weken geleden liep ik met mijn kinderen en schoondochter door het centrum van Antwerpen. Een dagje op stap met elkaar. Eten, drinken, shoppen, rondlopen, kijken en vooral samen zijn. Want zo vaak doen we dat niet, en al helemaal niet met het complete clubje.

Het is mooi om zo’n dagje te organiseren, je bent echt weer even samen en omdat het wat langer duurt dan een enkel uurtje kom je ook tot spontane en mooie gesprekken en een heerlijke sfeer. Na de lunch en het traditionele bezoek aan de stripboekenwinkel was het feest compleet en de ontspanning optimaal.

Zo ontspannen dat er altijd een korte roast van mama tot stand komt. Ik word dan afgeschilderd als een enorme big spender die alleen maar merkwinkels in wil. En ik voed dat natuurlijk: “Jongens, nog even de Armani in?” Want daarmee hebben we de volgende keer weer hetzelfde ritueel waar ik zo enorm van geniet. Uiteindelijk verlieten we de Meir met een tasje van een onbekende sportwinkel aan de ene arm en een tasje met een pyjama van America Today aan de andere arm, alles uit de sale en helemaal niets big spenden, maar het geheel stond wel weer garant voor lekker veel lachen.

Tijdens het verplichte (en gewenste) Belgische biertje in het bekende Cafe Den Engel, bleek dat dat niet alleen voor mij een mooie plek vol herinneringen was, maar ook ooit het favoriete café van de opa van mijn schoondochter. Er werden natuurlijk foto’s naar de familie geappt en na nog wat Kriek en Bollekes stonden we weer op de Grote Markt.

En omdat iedereen toch weer eens terug moest naar zijn eigen leven en Antwerpen weliswaar dichtbij is, maar toch nog even een ritje, zijn we niet meer gebleven voor een diner. In plaats daarvan bezochten we een traditioneel kot voor friet met stoofvlees en blikjes cola. Je voelt het vast al aankomen: we hebben er niet minder van genoten dan wanneer het een uitgebreid diner zou zijn geweest.

Na nog een hele flauwe grap in de parkeergarage (de auto snel verplaatsen zonder dat iemand het ziet), reden wij in een rechte lijn naar Utrecht, zette ik mijn zoon en zijn vriendin af en reden mijn dochter en ik door naar ons dorp. Na een lange dag rolde ik rozig en blij mijn bed in.

Cluppie Compleet, god wat houd ik ervan.

Geef een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑