De planning van de ex van je vriendje en het belang van vriendschap

Godsamme, ooit geprobeerd met een vriendinnengroepje van vijf af te spreken? Ieder heeft haar agenda, ieder heeft kinderen met schema’s en ieder is druk en belangrijk. Maar het is nog wel te doen als je het vooruit plant. Want ook bijna ieder heeft een man die thuis kan zijn met de kinderen, zodat zij er even uit kan.

En dan ga je scheiden. En is dat prive-plannen dus nog lastiger geworden. De eerste periode is natuurlijk super chaotisch en wil je zoveel mogelijk bij je kinderen zijn. Dat snapt iedereen nog wel. En later wordt het zelfs mischien wat makkelijker als er sprake is van een co-ouderschap waarbij je wat vaker zonder kinderen bent. En hoe het voelt om parttime geamputeerd te zijn van je kinderen is een tweede, maar wat meer tijd is dus een feit. Maar dan nog, als jij net kan, kunnen de anderen niet.

In mijn geval is het ook al twee jaar zo dat mijn kinderen altijd bij me zijn. Ik kan echt moeilijk afspreken. Ze worden nu wel ouder, ze kunnen koken en zijn behoorlijk zelfstandig. Maar dan nog, onderschat het belang van ‘er zijn’ niet. Ik ben doordeweeks meestal gewoon thuis ’s avonds, misschien op een tennislesje na. Er moet geknuffeld worden en de dag doorgesproken en ook die van morgen. Maar oh wat is het beroerd om vaak nee te zeggen, terwijl je echt even met je vriendinnen wilt bijkletsen, wilt delen wat je meemaakt.

Maar goed, dan gaat vriendin 2 van het vriendinnengroepje scheiden. Ook een regeling, zoveel dagen op, zoveel dagen af. Zorgen, stress, agenda’s van kind, ex en zichzelf. Zo wordt het weer lastiger afspreken. En oh ja, had ik t al over de agenda van de nieuwe partner van je ex gehad, of van die van de ex van je vriendje? Dat schrikbeeld zou er bijna voor zorgen dat ik mijn huis hermetisch ga afsluiten voor een potentiele nieuwe liefde. Wat ik maar wil zeggen, afspreken is eigenlijk vrijwel onmogelijk. En toch moet het, want je hebt het nodig!

Dus: vraag hulp en zeg lekker nee tegen iedereen waar je het even niet mee kunt regelen. Prioriteer, je vriendinnen zijn belangrijk, je kids staan bovenaan. En ook daar zeg je af en toe nee tegen, want daar worden ze stevige volwassenen van. Maar blijf in contact, ook als de agenda het moeilijk toelaat. Want je vriendinnen, daar moet je het van hebben.

the-agenda

PS: waar ‘vriendinnen’ staat kun je natuurlijk ook ‘vrienden’ lezen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: