KISS & FLY

Tuurlijk gaan we op vakantie! Ik twijfel daar dit jaar niet aan. Financieel kan het weer (ander blogje) en ja, moeders wil er ook wel even uit. Zoals altijd wil ik het KISS-principe ook op mijn vakantie loslaten: Keep It Simple, Stupid. Werkt voor alles en betekent weinig anders dan de boel een beetje eenvoudig aanvliegen en jezelf niet laten stranden in details. Jaja….

De bestemmingkeuze dit jaar was voor mij niet lastig. Ik ga al jaren naar t familiehuis in Zuid-Spanje. Ja, ik droom er wel eens van: met een campertje door Italië, raften in Scandinavie, zennen op Bali of touren langs de westkust van de VS, maar behalve dat dat financieel niet haalbaar is, willen de kinderen nergens anders heen. Daar liggen hun vakantieroots, daar zijn hun zomervrienden en daar komen ze volledig bij. Ik vind het er ook heerlijk! Dus ja, we slaan af bij het gebaande pad, checken in bij de prijsvechter en genieten van de weelde die ons op een liefdevol presenteerblaadje wordt aangeboden en waar we heel dankbaar gebruik van maken. KISS-doelstelling 1 gehaald.

Maar vergis je niet. Op vakantie gaan vraagt wat van je. In je eentje alles regelen. Ach, t is geen ramp, maar mag ik even? Ik nam namelijk weer veel hooi op mijn vork.

‘De Verhuisdoos’ als nieuwe VT-Wonen-trend

Voor wat extra pecunia besloot ik mijn huis te verhuren voor de vakantie. Dat doen veel mensen in ons prachtige kustdorpje (waarom we nog vakantie gaan is een goede vraag, zonzekerheid speelt mee). Ik heb er geen moeite mee, met andere mensen in mijn huis, tuin, keuken en ja, ook mijn bed, dus hup, AIRBNB advertentietje en hoppa. KISS-2: gehaald. Maar voor je weg kan, heb je wel wat te doen. Ik weet niet hoe t bij jullie is, maar neem even als voorbeeld onze besteklade. Die is volgepropt met niet alleen messen en vorken, maar ook plakband, pennen, potloden zonder punt maar geen puntenslijper, twee pizzarollers, een eiersnijder en wel drie blikopeners. Waanzin. Maar zoals t is. Dus, die lade moet netjes. Net als alle planken, kledingkasten, de servieskast, de onderschuifbakken en ja, er staan ook nog verhuisdozen. Ik verlang naar de dag dat ‘De Verhuisdoos’ de nieuwe VT-Wonen-trend wordt, lijkt me zeer bevrijdend. Kortom, je moet je hele huis door, alles leeg en netjes: een flinke taak. Vergezeld van wat stress en een vol hoofd. KISS-3: Niet gehaald.

En dan: informatiesetje maken, zorgen dat iemand de huurders ontvangt, wie maakt schoon, shitA: de kinderen balen ervan, jammer jongens later mag je t zelf regelen en verdienen, shitB, was ik wat kort door de bocht? ‘Sorry, ik hou van jullie…’ Shit C, was ik t weer. Nog even de laatste rekeningen betalen, shitD, vergeten de buurvrouw te vragen voor de katten. En de uit de kluiten gewassen AH-moestuintjes moeten nog naar mijn moeder, want stel je voor dat de huurders er met de courgette- en komkommeroogst vandoor gaan. KISS-4: uit het raam.

‘Mama doet alles met de hand’-bagage

En als dat allemaal gedaan is en we nog een half uur voor vertrek (uiteraard ’s ochtends om vier uur) hebben, komt dochterlief nog even: ‘Mam, ik krijg mijn tas niet dicht en waar is mijn spijkerbroekje?’ En: ‘Mag dit mee (heeft een grote fles conditioner in haar handen)?’ ‘Nee schat, we hebben alleen ‘Mama doet alles met de hand’-bagage.

Geen laatste kopje koffie voor vertrek, er blijft een puinhoop achter (maar de werkster is geboekt voor vanmiddag, KISS-5: gehaald), op naar het vliegveld!

We worden weggebracht door mijn vader. ‘Dag pap’ ‘Dag jongens, veel plezier’. KISS & FLY.

Vakantie

Een gedachte over “KISS & FLY

Voeg uw reactie toe

  1. En dan heerlijk plonzen in dat prachtige heldere water en lezen en Spaanse wijn proeven ,die smaakt onder de Spaanse zon veel lekkerder dan thuis. Kortom geweldig genieten!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: