Kiters block

Ik heb momenteel geen problemen, geen frustraties, wel vooral positieve gevoelens en ik ben gewoon blij. Het lijf is nog steeds een klein beetje gebruind, de ontspanning is nog aanwezig, de vakantie was leuk en de liefde deed mij stralen. Kan niet beter, toch? Nou, ehhhh, misschien een beetje writers block? Want waar ga ik mijn inspiratie voor deze column vandaan halen?

Want eerlijk is eerlijk: een goed probleem is niet lelijk en daar kun je heerlijk over bomen. En dat mis ik nu een beetje. Valt er nog iets te zeuren, te klagen of over na te denken? Oh maar wacht, ik weet al wat het probleem is, ik heb geen writers, maar kiters block. Het gaat kennelijk allemaal iets te goed.

Want wie het moeilijk heeft, heeft vaak te weinig tijd en energie om dromen te verwezenlijken. Dan ben je blij dat je zonder kleerscheuren je bed weer bent ingerold en dat je net aan de rekeningen hebt kunnen betalen. Dat ene tandje extra om gezien te worden voor bijvoorbeeld een promotie, tja, dat zit er gewoon even niet in. Je kluunt door en er breken vast weer betere tijden aan, denk je, hoop je.

Maar die betere tijden, waarvan je denkt dat je dan dus echt je volledige potentie eruit gaat halen, die zijn wel een beetje link hoor. Want voor je het weet zit je wat vaker met een biertje op het terras, een cocktail aan zee of met je achterste in een Efteling attractie, lekker je geld uit te geven en ontzettend te genieten. Dat is natuurlijk van harte gegund, niets fijner dan de mooie momenten te herkennen en ze ook echt te pakken. Maar als dat succes een beetje lang duurt, dan is de motivatie vaak ook veel verder te zoeken. Dan wordt dat heerlijke leven heel normaal en weet je eigenlijk niet waarvoor je nog zou moeten knokken. Of je durft niet verder te floreren, stel dat je het weer op moet geven, dat gezapige geluk.

Nou, ik weet het wel hoor, ga gewoon nooit op je lauweren rusten. Zoek altijd iets waar je hartje sneller van gaat kloppen en blijf in beweging. Stel je doelen net wat hoger dan je denkt te kunnen bereiken, heb wat ambitie. Durf te springen en te vliegen. Ga ervoor! Voor mij geen kiters block. Jump!

Geef een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑